Jordgubbspaj



Receptet är för 4-6 personer.

Smuldeg
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker

Fyllning
3/4 dl socker
0.5-1 l jordgubbar
1 msk potatismjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader.

Blanda vetemjöl och 2 msk socker i en bunke. Dela smöret i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.

Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter.

Lägg i jordgubbarna och blanda i socker och potatismjöl .
Fördela sedan smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter i 225 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0