Galette

Galette är receptet på franska boveteplättar som förberedes på en knapp timme. Toppa galetterna med olika läckra röror som räksalsa med gurka och lime, rökt lax med dillkräm eller avokadoröra med bacon och tomat.

Ingredienser

Portioner: 2 st rejäla

2 dl bovetemjöl (2 dl motsvarar 100 g)
1 ägg
1,5 dl vatten
1 krm salt
1 dl mjölk (kan bytas ut mot havremjölk)
smör till stekning 

 
Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

1.Blanda mjöl och ägg i en skål. Vispa ner vatten och salt. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet. Låt stå kallt ca 30 minuter eller längre.

2.Hetta upp en stekpanna eller helst en pannkaslagg med lite smör,   häll  i  ett tunt lager smet, ca 1/2 dl. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända galetten. Stek i ytterligare någon minut.

3.Toppa med Räksalsa med gurka och lime, Rökt lax med dillkräm eller Avokadoröra med bacon och tomat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0