Grönsaksbiffar

Grönsaksbiffar med Haloumi

Gör så här

 
 
 
Sätt ugnen på 250°C.
 
Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.
 
Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.
 
Forma till biffar med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor.
 
Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg.
 
 
Tillbehör: Servera gärna med bulgur, sallad och hummus.
 

Ingredienser

PORTIONER: 8 st
  • 250 g morötter
  • 1 halloumiost (à 200 g)
  • 2 ägg
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt
  • 1 krm svartpeppar
  • olja
Tillbehör
  • bulgur
  • sallad
  • hummus
 
 Lägg till i inköpslistan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0