Grönsaksbiffar
Grönsaksbiffar med Haloumi
Gör så här
Sätt ugnen på 250°C.
Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.
Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.
Forma till biffar med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor.
Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg.
Tillbehör: Servera gärna med bulgur, sallad och hummus.
Ingredienser
PORTIONER: 8 st
- 250 g morötter
- 1 halloumiost (à 200 g)
- 2 ägg
- 3/4 dl ströbröd
- 1 tsk chiliflakes
- salt
- 1 krm svartpeppar
- olja
- bulgur
- sallad
- hummus
Kommentarer
Trackback