Kanelbullar
Ingredienser
ca 40 bullar eller 4 längder
- 150 g smör eller margarin, rumsvarmt (eller 1½ dl flytande)
- 5 dl mjölk
- 50 g (1 pkt) jäst för söta degar
- 1 dl strösocker eller vit baksirap
- ½ tsk salt
- eventuellt 2 tsk stött kardemumma
- 800 g (ca 1,4 l)
Kanelfyllning:
- 150 g rumsvarmt smör eller margarin
- 1 dl strösocker
- 2 msk kanel
eller Choklad- och hasselnötsfyllning:
- Bred ut 50 g mjukt smör på den kavlade degen
- Strö på 2 msk socker
- 50 g hackad mörk blockchoklad
- 50 g hackade hasselnötter
eller Mandelmassa- och apelsinfyllning
- Bred ut 50 g mjukt smör på den kavlade degen
- Strö på 2 msk strösocker blandat med det finrivna skalet av en väl tvättad apelsin
- Grovriv 100 g mandelmassa och fördela den över
eller Nutellafyllning
- Bred ut 50 g mjukt smör och 100 g Nutella på den kavlade degen.
Till pensling:
- 1 ägg
- Pärlsocker eller hackad mande
Kommentarer
Trackback