Kanelbullar

Ingredienser

ca 40 bullar eller 4 längder

  • 150 g smör eller margarin, rumsvarmt (eller 1½ dl flytande)
  • 5 dl mjölk
  • 50 g (1 pkt) jäst för söta degar
  • 1 dl strösocker eller vit baksirap
  • ½ tsk salt
  • eventuellt 2 tsk stött kardemumma
  • 800 g (ca 1,4 l) 

Kanelfyllning:

  • 150 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kanel

eller Choklad- och hasselnötsfyllning:

  • Bred ut 50 g mjukt smör på den kavlade degen
  • Strö på 2 msk socker
  • 50 g hackad mörk blockchoklad 
  • 50 g hackade hasselnötter

eller Mandelmassa- och apelsinfyllning 

  • Bred ut 50 g mjukt smör på den kavlade degen
  • Strö på 2 msk strösocker blandat med det finrivna skalet av en väl tvättad apelsin
  • Grovriv 100 g mandelmassa och fördela den över

eller Nutellafyllning 

  • Bred ut 50 g mjukt smör och 100 g Nutella på den kavlade degen.

Till pensling: 

  • 1 ägg
  • Pärlsocker eller hackad mande

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0