Chokladkaka med blåbär och grädde
Chokladkaka med blåbär och grädde (Annelis recept)
Kaksmeten kan förberedas, när det är dags att äta är det bara att grädda i ugnen medan du vispar grädde och tar fram blåbären.
15 kakor
30 min
200 g mörk choklad, 64 %
200 g smör
4 ägg
2 dl socker (jag tar halva mängden socker och byter mot råsocker)
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk smör till formarna
3 msk ströbröd till formarna
1 dl blåbär
Servera med:
blåbär
vispad grädde
1. Smält chokladen och smöret tillsammans. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, det skall vara ett fast skum. Vänd ner chokladen i äggvispet och sikta i mjölet och saltet och vänd samman smeten.
2. Smöra och bröa små portionsformar (ca ½ dl) och fyll med smet, peta ner rikligt med blåbär. Så här långt kan man förbereda. Kakorna håller sig ca 3 dagar i kylen.
3. Sätt ugnen på 200 grader. Baka kakorna i ugnen ca 4–5 minuter. De skall vara riktigt krämiga, men ändå ha satt sig i kanterna.
4. Servera med bär och vispad grädde
Kaksmeten kan förberedas, när det är dags att äta är det bara att grädda i ugnen medan du vispar grädde och tar fram blåbären.
15 kakor
30 min
200 g mörk choklad, 64 %
200 g smör
4 ägg
2 dl socker (jag tar halva mängden socker och byter mot råsocker)
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk smör till formarna
3 msk ströbröd till formarna
1 dl blåbär
Servera med:
blåbär
vispad grädde
1. Smält chokladen och smöret tillsammans. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, det skall vara ett fast skum. Vänd ner chokladen i äggvispet och sikta i mjölet och saltet och vänd samman smeten.
2. Smöra och bröa små portionsformar (ca ½ dl) och fyll med smet, peta ner rikligt med blåbär. Så här långt kan man förbereda. Kakorna håller sig ca 3 dagar i kylen.
3. Sätt ugnen på 200 grader. Baka kakorna i ugnen ca 4–5 minuter. De skall vara riktigt krämiga, men ändå ha satt sig i kanterna.
4. Servera med bär och vispad grädde
Kommentarer
Trackback