Chokladkaka med blåbär och grädde

Chokladkaka med blåbär och grädde (Annelis recept)

Kaksmeten kan förberedas, när det är dags att äta är det bara att grädda i ugnen medan du vispar grädde och tar fram blåbären.

15 kakor

30 min

200 g mörk choklad, 64 %

200 g smör

4 ägg

2 dl socker (jag tar halva mängden socker och byter mot råsocker)

1 ½ dl vetemjöl

1 tsk salt

1 msk smör till formarna

3 msk ströbröd till formarna

1 dl blåbär

Servera med:

blåbär

vispad grädde

1. Smält chokladen och smöret tillsammans. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, det skall vara ett fast skum. Vänd ner chokladen i äggvispet och sikta i mjölet och saltet och vänd samman smeten.

2. Smöra och bröa små portionsformar (ca ½ dl) och fyll med smet, peta ner rikligt med blåbär. Så här långt kan man förbereda. Kakorna håller sig ca 3 dagar i kylen.

3. Sätt ugnen på 200 grader. Baka kakorna i ugnen ca 4–5 minuter. De skall vara riktigt krämiga, men ändå ha satt sig i kanterna.

4. Servera med bär och vispad grädde

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0