Chokladkaka med chokladglasyr

2 st ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1,5 msk kakaopulver
1 msk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
1 hg smör
Ägg och socker vispas pösigt, Mjölet blandas med bakpulvret, kakaopulvret och vaniljsockret tillsättes växelvis med mjölken. Sist tillsättes det smälta smöret, och kakan gräddas i en smord och brödbeströdd låg form eller stekpanna i 175 grader i 40 minuter..

Chokladglasyr

75 g smör
1,5 dl grädde
3 msk socker
1,5 tsk potatis- eller majsenamjöl
4,5 tsk kakaopulver

Alla ingredienserna blandas i en liten kastrull samt kokas upp under omrörning. Glasyren hälles över den gräddade kalla kakan. Kakan serveras som en tårta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0