Mammas Äppelkaka
Hacka 50 g smör i centimeterstora bitar, blanda med:
1,5 dl Socker
4,5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1,5 dl Mjölk eller havremjölk
Skala o skär i bitar 5 äpplen, blanda bitarna med mycket kanel i en skål
Fördela ut degen i en smord form, häll ut äppelbitarna ovan på den tillplattade degen och tryck ner äppelbitarna i degen.
Strö på lite pärlsocker ovanpå.
Grädda i 225 grader i ca 37 min

1,5 dl Socker
4,5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1,5 dl Mjölk eller havremjölk
Skala o skär i bitar 5 äpplen, blanda bitarna med mycket kanel i en skål
Fördela ut degen i en smord form, häll ut äppelbitarna ovan på den tillplattade degen och tryck ner äppelbitarna i degen.
Strö på lite pärlsocker ovanpå.
Grädda i 225 grader i ca 37 min

Kommentarer
Trackback