Saffrannsskorpor
Hans saffransskorpor
100 g smör, man kan ta lite mer enligt Hans
1,5 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 msk vaniljsocker
2 msk kakao (det struntade jag i)
1 dl grovt krossade valnötter (jag tog mandlar)
75 g grovt hackad mörk choklad (jag tog ljus choklad)
3, 5 msk starkt kaffe eller 1 pkt saffran
Blanda smör och socker.
Rör i ett ägg i taget.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och saffran.
Rör I hop smeten.
Tillsätt mandlar och choklad
Häll upp degen på mjölat bakbord.
Forma till 2 längder.
Lägg på bakplåtspapper.
Plattas till dom litegrann.
Grädda i 200 grader i 12 minuter.
Därefter 175 grader i 10–15 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Skär upp med tandad kniv och lägg på galler.
Torka i varmluftsugn på galler i 100 grader i 20 minuter.
God även med apelsinskal och choklad
100 g smör, man kan ta lite mer enligt Hans
1,5 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 msk vaniljsocker
2 msk kakao (det struntade jag i)
1 dl grovt krossade valnötter (jag tog mandlar)
75 g grovt hackad mörk choklad (jag tog ljus choklad)
3, 5 msk starkt kaffe eller 1 pkt saffran
Blanda smör och socker.
Rör i ett ägg i taget.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och saffran.
Rör I hop smeten.
Tillsätt mandlar och choklad
Häll upp degen på mjölat bakbord.
Forma till 2 längder.
Lägg på bakplåtspapper.
Plattas till dom litegrann.
Grädda i 200 grader i 12 minuter.
Därefter 175 grader i 10–15 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Skär upp med tandad kniv och lägg på galler.
Torka i varmluftsugn på galler i 100 grader i 20 minuter.
God även med apelsinskal och choklad