Grönsaksbiffar

Grönsaksbiffar med Haloumi

Gör så här

 
 
 
Sätt ugnen på 250°C.
 
Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.
 
Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.
 
Forma till biffar med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor.
 
Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg.
 
 
Tillbehör: Servera gärna med bulgur, sallad och hummus.
 

Ingredienser

PORTIONER: 8 st
  • 250 g morötter
  • 1 halloumiost (à 200 g)
  • 2 ägg
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt
  • 1 krm svartpeppar
  • olja
Tillbehör
  • bulgur
  • sallad
  • hummus
 
 Lägg till i inköpslistan

Knäckebröd

Ingredienser:

 

1 dl Solrosfrön

1 dl pumpafrön

1 dl sesamfrön

0,5 dl olja

2 dl kokhett vatten

1 dl majsmjöl

Blanda och låt svälla en stund

 

Bred ut massan på en smord plåt, lägg gärna ett smörpapper över degen och trygg så att degen blir tunn. stö på lite flingsalt.

Grdda i 25 min vid 150 grader.

Sliza upp i fyrkanter med pizzaslicer

Grädda ytterligare i 25 min.

Låt stå på eftervärme

RSS 2.0