Grönsaksbiffar
Grönsaksbiffar med Haloumi
Gör så här
Sätt ugnen på 250°C.
Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.
Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.
Forma till biffar med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor.
Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg.
Tillbehör: Servera gärna med bulgur, sallad och hummus.
Ingredienser
PORTIONER: 8 st
- 250 g morötter
- 1 halloumiost (à 200 g)
- 2 ägg
- 3/4 dl ströbröd
- 1 tsk chiliflakes
- salt
- 1 krm svartpeppar
- olja
- bulgur
- sallad
- hummus
Knäckebröd
Ingredienser:
1 dl Solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl olja
2 dl kokhett vatten
1 dl majsmjöl
Blanda och låt svälla en stund
Bred ut massan på en smord plåt, lägg gärna ett smörpapper över degen och trygg så att degen blir tunn. stö på lite flingsalt.
Grdda i 25 min vid 150 grader.
Sliza upp i fyrkanter med pizzaslicer
Grädda ytterligare i 25 min.
Låt stå på eftervärme