Faster Annelis äppelkaka
6 Äpplen (+kanel)
2dl Vetemjöl
2 dl Socker
1/2 tsk Salt
ev 1/2 tsk Bakpulver
1 ägg
100 g Smält smör
Smält smöret, rör ned övriga ingredienser.
Lägg de skalade äppelklyftorna i en smord form, häll på smeten.
Grädda i 200 grader i 22 minuter.
2dl Vetemjöl
2 dl Socker
1/2 tsk Salt
ev 1/2 tsk Bakpulver
1 ägg
100 g Smält smör
Smält smöret, rör ned övriga ingredienser.
Lägg de skalade äppelklyftorna i en smord form, häll på smeten.
Grädda i 200 grader i 22 minuter.
Glasstrutar 13 st
Blanda:
2 Ägg
100 g Smör
100 g Socker
120 g Vetemjöl
Grädda i Rullrånsjärn
8,5 på vår spis (12 gradig skala)
Rulla ihop rånen i form av en strut
2 Ägg
100 g Smör
100 g Socker
120 g Vetemjöl
Grädda i Rullrånsjärn
8,5 på vår spis (12 gradig skala)
Rulla ihop rånen i form av en strut
Mammas Äppelkaka
Hacka 50 g smör i centimeterstora bitar, blanda med:
1,5 dl Socker
4,5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1,5 dl Mjölk eller havremjölk
Skala o skär i bitar 5 äpplen, blanda bitarna med mycket kanel i en skål
Fördela ut degen i en smord form, häll ut äppelbitarna ovan på den tillplattade degen och tryck ner äppelbitarna i degen.
Strö på lite pärlsocker ovanpå.
Grädda i 225 grader i ca 37 min

1,5 dl Socker
4,5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1,5 dl Mjölk eller havremjölk
Skala o skär i bitar 5 äpplen, blanda bitarna med mycket kanel i en skål
Fördela ut degen i en smord form, häll ut äppelbitarna ovan på den tillplattade degen och tryck ner äppelbitarna i degen.
Strö på lite pärlsocker ovanpå.
Grädda i 225 grader i ca 37 min

Bikarbonatsbröd
Blanda:
3,5 dl Vetemjöl
1,5 dl Grahamsmjöl
1 dl Grovt rågmjöl
0,5 dl Linfrön
1 dl Solrosfrön
0,5 dl Valnötter
0,5 tsk Salt
0,75 tsk Natriumbikarbonat
0,5 liter Filmjölk
0,5 dl Russin
0-0,5 dl mörk sirap
ev 1 ägg
Grädda i en timme i smord form i 200 grader
sänk temperaturen till 175 grader, grädda i ytterligare 30 min

3,5 dl Vetemjöl
1,5 dl Grahamsmjöl
1 dl Grovt rågmjöl
0,5 dl Linfrön
1 dl Solrosfrön
0,5 dl Valnötter
0,5 tsk Salt
0,75 tsk Natriumbikarbonat
0,5 liter Filmjölk
0,5 dl Russin
0-0,5 dl mörk sirap
ev 1 ägg
Grädda i en timme i smord form i 200 grader
sänk temperaturen till 175 grader, grädda i ytterligare 30 min
