Faster Annelis äppelkaka

6 Äpplen  (+kanel)

2dl            Vetemjöl
2 dl           Socker
1/2 tsk      Salt
ev 1/2 tsk Bakpulver
1 ägg
100 g        Smält smör

Smält smöret, rör ned övriga ingredienser.

Lägg de skalade äppelklyftorna i en smord form, häll på smeten.
Grädda i 200 grader i 22 minuter.

Glasstrutar 13 st

Blanda:
2 Ägg
100 g Smör
100 g Socker
120 g Vetemjöl

Grädda i Rullrånsjärn

8,5 på vår spis  (12 gradig skala)

Rulla ihop rånen i form av en strut


Mammas Äppelkaka

Hacka 50 g smör i centimeterstora bitar, blanda med:
1,5 dl    Socker
4,5 dl    Vetemjöl
2 tsk     Bakpulver
1,5 dl    Mjölk eller havremjölk


Skala o skär i bitar 5 äpplen, blanda bitarna med mycket kanel i en skål

Fördela ut degen i en smord form, häll ut äppelbitarna ovan på den tillplattade degen och tryck ner äppelbitarna i degen.

Strö på lite pärlsocker ovanpå.

Grädda i 225 grader i ca 37 min

Bikarbonatsbröd

Blanda:
3,5 dl     Vetemjöl
1,5 dl     Grahamsmjöl
1 dl        Grovt rågmjöl
0,5 dl     Linfrön
1 dl        Solrosfrön
0,5 dl     Valnötter
0,5 tsk   Salt
0,75 tsk Natriumbikarbonat
0,5 liter  Filmjölk
0,5 dl     Russin
0-0,5 dl  mörk sirap
ev 1       ägg

Grädda i en timme i smord form i 200 grader
sänk temperaturen till 175 grader, grädda i ytterligare 30 min

RSS 2.0